primitivt är en livsstil.

att leva primitivt kan vara rätt smutt, ett tag.. men när man väl ätit sitt kaffebryggartillverkade pulvermos och köttbullar, tagit skotern in till byn, pimplat middagen och åkt spark till affären är det inte lika roligt längre.
när man inte duschat på tre dagar och är trött på att springa in till grannen och be att få låna toaletten är det hög tid att åtgärda problemet, men vem ringer man på nyårsafton om ett igenfruset avlopp?


och ja, det är väl klart att jag försökt själv, både med värmekabel och varmvatten. till och med bastun har jag haft igång för det kanske kunde hjälpa lite, men icke..

ica-ulf - the one and only.


här ska köpas järnväg.

jag har bestämt mig: när jag blir rik ska jag köpa upp sj och skrota skiten!

på min (skitdyra) biljett står det att tåget skulle vara i duved 0754 i morse. vart jag var i morse 0754? i järvsö! när jag kom fram? klockan 13! det var den dagen det.. satans järnväg, sj ab = ba js. det enda bra är att de gjort om restidgarantin vilket innebär att jag får en halv förmögenhet tillbaka.

jag tog mitt pick och pack (en förvånansvärt lätt bärsäck, ett par skidor och datorväskan) och knallade upp till ica. eftersom jag håller på att dö av hunger unnar jag mig sen en taxi hem till stugan med packning och matkassar. efter skottning, avlarmande och skruvande på element och vattenkranar dunsar jag ner i soffan - och får en chock! vart tusan är tjockTVn?! framför mig står ett platt monster! till min lättnad står i alla fall dvd-spelaren kvar, den olle fick från jultidningsförlaget, beräknat värde: under 100-lappen.

nu ska bara skidinställningarna fixas, sen blir det åre och kanske några kockjävlar.


jul på strandgården.


en glömd kalashelg.

vilken panghelg vi haft! trots uteblivet pottisbesök har det varit awesome! hämtade höggren i kalmar vid fyra på fredagen. vi gick den vanliga husesynen och åkte sedan in till en kille från min klass. där träffade vi de andra från klassen och drack något mer än vi hade räknat med. runt midnatt hade både jag och höggren närmat oss brunt bälte och alla drog vidare till sjukan. som vanligt var det mest pack där så en halvtimme senare smiter vi in till bistro bar genom nödutgången från the rock.
vid det här laget hade vi precis fått våra svarta bälten och spasmade till och med loss på dansgolvet. vid halv två (tre kvart innan bussen ska gå) tycker höggren att det är en bra idé att beställa in tequila, ungefär där försvinner kvällen från våra hjärnor. men efter några samtal dagen efter vet vi att vi gick och köpte en fylleburgare som enligt höggren var den godaste genom tiderna, tydligen var vi inne på café corner också och hälsade på några gamla klasskompisar från gymnasiet. ingen vet dock hur vi kom på/av bussen, men vi vaknade ju upp hemma, så varför klaga?
fick liv i höggren vid halv ett och vi uteslöt omedelbart kadettkalaset i pottis. istället kollade vi på sunes jul, åt pannkakor, lufsade i snön och komade framför shrek2 och kaminen.
kvällen tillbringades hemma hos en kille (som enligt min telefonbok heter orkar?) från klassen med efterrätter och skämt om ångbåtscalle (en annan kille i klassen).

min kompis laban.

något som är ganska kul är att någon har blivit kompis med mig på facebook, sedan blockat mig (eller, ja, fifflat med sina synlighetsinställningar i vart fall), vilket innebär att jag inte kan se vem någon är, men jag ser ändå någons status..? frågan är ju helt klart: vem är det som är bananas?

binder gillar räkan.

frost la ribban ganska lågt, antar att det var därför jide trodde det var okej..

hehe, på kortet innan är de värsta mjukisarna.

eeeh, ja.. sandén har precis lekt blodigel på min stackars kind

vi testade binders smaklökar, tyvärr blev han för full för att hitta räkan..

jag tror vi gör "sytesaker"


its a well known fact.

alla vet vi ju att de i vakten är sjuuukt borta, men i helgen tog de faktiskt rekordet. min lilla bil har varit inne på basen i fyra omgångar på två dagar, första gången blev jag insläppt av karlsson, två gånger öppnade de grinden så fort jag körde fram, sista gången släppte sandén in mig. men det är inte det roliga, det bästa är att mitt gamla vpl-leg fortfarande funkar! tog en chansning på lördag natt då jag inte hade någonstans att sova. tänkte att det fick bära eller brista, slängde upp mitt kort på burken, lite långt ner så det inte skulle synas att det gått ut för ett år sedan. kan du lägga det lite högre upp? fan också, tänkte jag, nu är det kört. tack och god natt. hämtade mig snabbt från chocken, slet åt mig kortet och pinnade upp till ankarstierna för några timmars god sömn.

en mycket märklig prick.

har hastigt och lustigt blivit hundvakt åt frost, mikalsens hund. så i morse satt doggen och tittade på mig bedjande, jag fattade ju att det var frukost han ville ha, men vad, och hur mycket?! sms-terrar elsa som inte svarar, ringer, inget svar. vad tusan ska jag göra? mikalsen! men lycka till att hitta hans nummer, människan är ju näst intill osynlig på nätet, weidman! henne kan man lita på!

- vad äter din hund till frukost?
- hundmat.
(nahe?! jag som trodde han drack kaffe..!)
- eeh, jo, det förstår jag ju, men hur mycket?
- en skopa.
- okej, bra, då får han det.
- hejdå.

eeeh, jaha? hejdå?

en liten härmapa.


eftersom de flesta av mina sovmorgnar tillbringas på gymet blir det många timmar framför mtv. videon ovan går ju typ femtiotusen gånger om dagen, så ingen kan väl ha missat den? anyways, kolla vad sångaren gör med överläppen när han sjunger, då vet ni hur jag ser ut när jag kollar på den här videon.. varför gör man så? härmar? folk tror ju jag är dum i huvudet som springer på löpbandet och gör konstiga grimaser..!

lösenordsskyddat inlägg.