lisa med solskenet.

i morse lämnade jag olle vid sporthallen klockan 9 och åkte sen hem till mitt rum för att vänta på dagens höjdpunkt; långpromenad med fina lisa! en timme senare mötte jag upp denna underbara människa och vi traskade ut mot stensö där vi hann med en väldig massa prat, inte minst om den kommande resan till åre. 12 dagar kvar, mweeeii!

dagens tur avklarad.


solande på sundet.


måste lämna in ansökan snarast.


det börjar bli sjukligt.


kallt men mysigt.

äntligen har det blivit kallt och vitt igen, me like! i morgon blir det heldag på laggen, funderar på en tur till borgholm. i natt var det -16°C så det blir till att valla om innan det bär av.. hoppas det blir sol!

tyvärr gillar inte vårt hus kyla och blåst, när vi kom hem ikväll var det 17 grader i huset och golvvärmen hade lagt av. menmen, vi ska ju snart gå och lägga oss så det får vänta till imorrn!

mitt monster till lillebror.

när vi väl kom in i huset efter middagen hos farmor och farfar satsade jag på den där chokladbiten jag suktat efter hela dagen. men när jag öppnade skåpet där mamma har allt gotter fanns det ingen oöppnad 200g-chokladkaka som i morse, utan det var tomt! frågade olle (som åt upp chokladkaka nr 1 igår kväll) vart den var, och en talande tystnad spred sig i hela huset. i falsett frågade jag om han seriöst ätit upp en hel chokladkaka själv på en gång. svaret blev: "självklart inte! åt halva till frukost och sen halva efter lunch..". jamen dåså!

lite mer nörderi.

idag var det dags för anna-linnéas blogg att göras om. har bara pillat med blogg.se innan, men nu har blogger fått sig en omgång också! de har mängder av olika designer att välja på för den som inte kan det där med html-kod, däremot har de gjort det svinsvårt för de som vill göra något lite mer avancerat.. men kom en bit på vägen i alla fall.


hade gärna varit i åre nu.


lite helgnörderi.

farfar bad idag om lite hjälp med datorn, den vaknar direkt efter att man satt den i vila. testade först att stänga av väckningsfunktionen från bluetoothenheterna som musen och tangentbordet, de brukar ju spöka ibland när det batterierna börjar bli dåliga, men icke, problemet kvarstod. såg att usb-hårddiskens kontakt bara var i till hälten, satte i den helt och testade att sätta datorn i vila igen. nope. gick in i loggen och började läsa, och läsa, och läsa.. tills jag hittade det! hårddisken hittar inte time machine och väcker därför datorn för att kunna fortsätta leta. det var bara att mata ut hårddisken och sätta datorn i vila, tadaaaa!


badkar men ingen elsa.

"det bästa med att hälsa på elsa är att man kan bada badkar. det sämsta är att hon aldrig själv är hemma"



typiskt elsa: fanns inget toapapper. så jag gav henne en rulle, i stället för blommor

ge mig en halkbana.

hoho, vad kul det är att sladda runt! jag vill ha en egen isbana här hemma! satt bara och fnissade hela tiden på halkbanan, medan de andra försiktigt körde runt sina bilar med skräcken lysande i ögonen. kan ha berott lite på att all kommunikation skedde över walkies med fåniga små ironiska tillrop från instruktörerna. kändes som jag var med i snowroller när de är i skidskolan: "number nine, bend your knees please."

 


besviken, töntig & arg.

besviken.
har sedan i onsdags sett fram emot vinkväll hos mimmi. det var egentligen enda anledningen till att jag stannade kvar i karlskrona. skickade ett sms till mimmi när vi kom tillbaka till karlskrona vid 16-tiden och frågade hur det såg ut inför kvällen. vid halv nio, efter att jag handlat frukost, badat och tvättat håret, sminkat mig och tagit på klänning, får jag svaret: "får tyvärr vara supertråkig och dissa. är toktrött och ska sova". de få gångerna jag faktiskt är på g för en helkväll blir jag dissad, typ alltid..! det är inte okej. blev lite putt och besviken så bestämde mig för att köra hem, och här sitter jag nu i soffan med myskläder på. ptsch!
töntig.
just nu känns det som att alla undviker mig, vet inte om det beror på mig eller om jag bara överreagerar. den enda som hör av sig till mig är sara, men det är bara när hon vill träna eller handla.. mej vill ha en kompis som vill hänga med mig!
arg.

kram någon?


så var det dags igen.

hv visar sin bästa sida, gamla tanter och gubbar i civila kläder, komarock och 59mössa. det är ju så man skäms, å andra sidan behöver man inte anstränga sig för att vara överlägset bäst.. yeye, nu ska här köras buss! håll i hatten, hehe..


hej lilla tanten.

här är den, nya frillan.



blir ju nästan religiös.

jag har kommit på det perfekta uppvaknandet för lördag! nu har ju någon smart människa bestämt att vi ska samlas 0715 på rosenholm en lördagsmorgon. inte okej! har dock kommit på hur jag ska vakna. åker bara ut lite tidigare och sladdar loss på grusvägarna tills adrenalinet sprutar. sen är jag piggelin och kommer glad och trevlig till halkbanan! bulan vad smart jag är!


elin fixifixar.

söta lilla anna har tjatat på mig länge om att jag ska hjälpa henne med fransförlängning och igår gick jag loss, både på annas ögonfransar och saras hår. blev rätt nöjd med mitt jobb, fick dock inte se slutresultatet av saras slingor, men hon var i alla fall nöjd, det är ju bra! några som däremot inte är särskilt nöjda är mina knän som efter gårdagens nästan två timmar på golvet både ser ut och känns som äkta skurgummeknän..
haha, ser jätteojämnt ut, men det är det inte..

hej separationsångest.

sprang hastigt och lustigt och klippte mig under förmiddagen. jag sa det jag alltid velat göra: klipp av allt slitet och sen får vi se hur mycket som blir kvar att göra något av. hon tittade tveksamt på mig och frågade om jag verkligen var införstådd med att hon i så fall skulle klippa 15-20 cm. jajjebjörn, sa jag, det är bara att klippa på! men hej vilken separationsångest jag fick efteråt! mitt hår som innan gick ner över skulderbladen slutar nu några centimeter ovanför axlarna.. tänkte prova om det kändes bättre att ha det uppsatt och gjorde en inbakad fläta men fick en klump i halsen när jag kom till nacken och håret var slut! hela kvällen har jag gått och känt efter bollen jag brukar ha på huvudet, men nej, den är borta för ett ganska bra tag framöver. men det lilla hår som är kvar är i alla fall friskt och fint!


efter träningen idag gick sara och jag på bio, sanctum i 3D. den var rätt bra, kändes inte som två timmar, mer tjugo minuter. däremot vill jag klaga lite på de nya glasögonen, de gör ju ont! hade stora röda märken både på näsan och öronen efter filmen, de är ju tunga! vad hände med de där gamla hederliga i plast?! de var ju asball till skillnad från de nya!

kalla mig töntig om du vill.

..men jag blir nervös av de som går på bio ensamma.


halv åtta hos mig.

har precis kollat lite på halv åtta hos mig, eller rättare sagt jag har sett veckans två avsnitt. tror bara jag sett programmet en fem-sex gånger innan. men helge är banne mig alltid lika kul! det är ju nästan därför man kollar, och så för att se hur folk har det hemma förstås! det där med maten är spännande ibland, men definitivt inte anledningen till att jag kollar. sån är jag! önskar jag hade några kul kompisar och eget kök så vi hade kunnat köra vårt egna lilla race..

mamma blev erbjuden att vara med för något halvår sedan, men vi höll på att renovera hemma..


palacemannen är kung.

väldigt läskig, men fruktansvärt ball.


som grönpåse ungefär.

min nya favorit är great-gröten från axa. som vanlig gröt, fast med äpple och kanelsmak och solrosfrön. både funkar och smakar som grönpåse (frukostblandningen med bär) - häll i hett vatten, låt stå, ät! ypperligt i en studentkorridor där man knappt kommer in i köket!

säg vem det fakking va.

gah, vill ha tillbaka mina bitiga armar från lumpen, de som kunde göra 30 armhävningar utan att bli helt odugliga. vet inte riktigt vem det var som tog dem, hade de ju när jag kom hem från usa, måste ha varit någon på sjö.. i want them back!

mina bästisar.

alla som känner mig vet att jag är ganska jobbig när de gäller städning, men när det kommer till rengöring blir jag som tosig. kalla mig galen, men det finns ju inget bättre än ett nystädat hem! älskar doften av nystädat, framförallt nystädade golv som luktar tallbarr. alla kanske inte gillar lukten av klor, men som gammal simmare förknippar jag klorlukten med att vara så ren att man nästan faller sönder efter att man duschat efter två timmar i bassängen. så när jag kommer in i ett badrum som luktar klor blir jag bara glad!

the one and only.

helt vanlig sms-konversation mellan mig och anna (aka bortamatch1) på en vardag.

lenny får att göra.

 

"– Jag var med i sjövärnskåren och tyckte det var roligt. Jag kände då att jag var tvungen att testa på riktigt. Jag tror det blir tufft, jobbigt och annorlunda men samtidigt roligt. Mitt mål är att bli officer, säger Fredrika Ljung, 20 år från Lund."


grundlurad av han där uppe.

vitt och sol, men vart tog mitt snöfall vägen?


mitt livs första alla ♥ dagpresent.

inte nog med att mamma slår på stort med en finfin ask mintpastiller (som dessutom matchar min tavla), det snöar också! i like! kanske kan man åka skidor i veckan? när presenter ändå är på tal: tack csn för de 23000 jag väntat sedan nyår på. den som väntar på något gott..

mycket nu.

lektioner hela veckan, pottis i helgen (subban på lördag så klart!). har fått låna elsas lgh, nu ska jag bara ha tag på kika också så gerbern kan komma till rätta. nästa vecka slutspurt i skolan och grg-gruppträff på torsdagen. sen kan jag se fram emot inskjutning AK4, översvämningar, årsmöten och mängder av tentor innan den stora belöningen: ÅRE 2011 med de finaste av de fina!


baka liten kaka.

på torsdag ska mamma ha möte och bad mig baka. har tappat suget på att baka lite, förr ville jag baka hela tiden! men nu ryckte det ändå lite i inspirationsnerven och det blev muffins, för då kan man ju pynta dom! det har blivit en favorit faktiskt.

jag bor på ett dagis.

skrikiga ungar (i 20-25-årsåldern), folk som smäller i dörrar, högar av sand på golvet, oreda och lukten av bränd mat från köket. enda skillnaden mot ett riktigt dagis för minisar är att där får man sova! hade ju planerat morgonträning idag och bingade vid elva igår kväll, fick jag sova? eh, nej! det var hallabaloo fram till halv två, då ställde jag om väckarklockan och somnade nog rätt snart av utmattning. klarar snart inte mer, jag är tröttig!

så långt bort, men ändå så nära.


saknar min stridis.


skönaste läraren ever.

vår stabilitetslärare kan ju vara skönast i stan! han är sådär lagom chill och vill inte stöta sig med någon. när folk kommer sent brukar han säga lite ledande: "tjena! allt bra eller..?". men idag kom gotland och skrytnisse som vanligt sent och skyllde på trafiken: "..det är alltid mycket trafik där ni åker eller?". jag som alltid är morgontrött tyckte det var klockers!


trolig förklaring.

sammanställde kurserna jag läst/läser under det pågående läsåret. mitt något förhöjda lästempo kan ju ha något med min skoltrötthet att göra, men jag vet inte.. läsa 88 högskolepoäng på två terminer när man i vanliga fall ska läsa 60 hp (eller som K1: 45 hp + praktik) är ju egentligen rena rama sociala självmordet!


börjar bli gammal.

eeh, jag nös precis så jag fick ont i ryggen.. hej gamla tant!


plågoanden från helvetet.

varför råkar jag alltid ut för hemska människor? och varför, varför, varför förföljer de sedan mig? jag var här på skolan först, då kan ju inte den här obehagliga typen följa efter och gå runt som om han ägde hela skolan. tönt.

sötaste motivationen.

ge mig den här sötnöten och jag hade pluggat för glatta livet!

skoltrött.

nu är jag så trött på skolan att det blir både en och två sovmorgnar i veckan på lektionstid. men jag kan ju inte sova om nätterna så när annars ska jag nanna kudden? tror jag är lite på halvspänn inför lägenheten, den här har jag ju faktiskt chans på.. sen kan det även vara det faktum att jag skrev tenta i lördags och ska skriva en till på fredag kväll som spökar, jag tror att det är tentavecka och därför inte har några lektioner.

nejnejnejnejnej.

tusan rackarns bananer också! tog ju bilen in till stan igår för att både sara och jag hade så mycket packning. fanns två 24h-parkeringar lediga på gatan, weeeii. det var bara det att jag kom på att det skulle vara smidigt att handla medan man hade bilen. kommer tillbaka en halvtimme senare och då finns det ju naturligtvis inga 24h-parkeringar kvar så jag ställer mig på gatan i stället. tänkte att mamma skulle hämta bilen vi 8-tiden i morse. men väckarklockan ringer vid 9, jag bestämmer att jag inte orkar gå på stabiliteten, somnar om och vaknar två timmar senare. klättrar ner från sängen drar upp persiennen och får se detta! hejdå 200 pix...

lösenordsskyddat inlägg.


tålamod är dyrt.


kan inte vänta längre.

vill veta nununu om jag får lägenheten eller inte! är ju inte inflyttning förrän i maj, men ändå.. vill veta så man kan planera och ha sig lite. i så fall vill jag ju ha tag i planlösningen också så man kan börja tänka på möbler och annat som ska handlas. jag vill veta nu!


rykande färska muffins.


lite sugen på lugg igen.


sveriges onödigaste fartyg.

idag hade vi besök på sundet. var amfitrite, kbv 003, som hade mage att komma och pajja min längdåkningsbana! ptsch! inte okej. vart ska jag nu åka längdskidor? blir väl till att börja traska i skogen igen..


det finns en ove inom oss alla.

det var just "porto betalt"-biten som gjorde att jag stal en bunt kuvert av marinbasen i somras..

nu är ansökningarna till årets sommarjobb avklarade, skönt! nu håller jag bara tummen för dels lägenheten, dels att jag får jobbet på hemmet i rälla för autistiska. hade ju varit smutt att få det så har man både nära och goda framtidsutsikter för ett extrajobb vid sidan om. me like!

jag är ju bara för bra.

träffade sonny när farmor och jag var och handlade. han var tvungen att heja två gånger innan jag kände igen honom, och jag låtsades inte ens! han sa hej lite sådär skamset, tyckte det var så kul att jag vräkte på med ett jätteglatt hallå hallå (à la i couldnt care less about you). fy bulan vad jag är bra!


vilka stolpskott det finns.


hej träningsvärk.

mina nya, finfina spinningskor som jag ska slita med hälsan, bokstavligt talat..

kom hit så får du ligga.

på väg hem från fäktningen ringde anna och sara, något överförfriskade, och frågade om inte jag skulle komma över en stund. var precis i närheten så jag gick upp, men eftersom de började dricka vid sex, samtidigt som jag gick till första träningspasset, var de dyngraka när jag kom dit vid halv niosnåret. men det är förståeligt, det skulle jag också bli efter en flaska moët, en box rödtjut och några huttar sambuca..! vad jag däremot inte skulle gjort är att försöka hångla upp alla andra i rummet, gå runt utan byxor och försöka ligga med grannen/alla kompisar på facebookchatten. kan med stor säkerhet även lova att jag aldrig skulle ta grannen på rumpan och besviken sagt "har du kalsonger under pyjamasbyxorna?!". när anna, liggandes i underkläder på golvet, började ringa fyllesamtal och sara återigen dragit in grannen efter att ha gjort varm choklad och tagit fram romen, kände jag att det var dags att gå hem och duscha, äta och nanna kudde.

för min del får de gärna tillbringa alla veckans kvällar på det sättet, men jag vill helst inte bli inblandad i det.

miljövänlig misär.

eftersom jag inte fått något studiebidrag på den här sidan årsskiftet (har inte hunnit tenta av alla kurser jag läst) så har jag det lite (läs: väldigt) tight med pengar. har nog plockat åtta tusen från sparkontot redan, varav 5100 gått till endast hyran, sen lite mobilräkningar och gymkort på det.. de är bara att börja samla på sig så mycket gratisgrejer som det bara är möjligt, har kört hårt på det här med att ta andras pantburkar som de tänkt slänga. blir rätt saftiga pengar i en students ögon.. här nedan är söndagens och dagens skörd.
vill tacka min julmustpimplande släkt, mina lata korridorsgrannar samt kalmar fäktklubb (whiskey cup™) för sponsringen!

bästa tv-serien någonsin.

 


jag vill tacka mina grannar.

..för att jag har börjat försova mig något hiskeligt, men även för att jag blivit så ful på grund av utebliven skönhetssömn. en blick på mig på morgonen och man skulle kunna tro att jag är 40+ och har femtioelva ungar.. not cool!


i said silance.

förstår verkligen inte hur mina grannar kan bråka så mycket som de gör, vad säger de till varandra efter att ha bråkat varje kväll i flera veckor? funderar även lite över hur mycket/många gånger killen (jag vet att det är en kille eftersom han alltid leker niagarafallet på toaletten när jag ska sova) ovanför ska möblera om. någon gång måste han väl vara nöjd?! om inte annat måste ju golvet vara helt utslitet.. kan inte komma underfund med varför mina grannar inte kan sysselsätta sig med dessa störande moment på dagtid. mellan 00 och 06 brukar i alla fall jag vilja sova på en school night..


när du får oväntat besök.

får väl passa på att be om ursäkt för mina nyputsade fönster..


mammas lilla pojke.

dagens mission: lära en 20-årig californiabo att städa rengöra. check!
haha, stackars kille, kommer in i ett kök med två babblande svenska tjejer som säger till honom att göra si och göra så, men absolut inte på det viset! fick honom till att både dammsuga, skrubba golvet och diska. fedt nöjd! nu är köket renare än någonsin, bling! saknas bara att killen i sexan tömmer sopsorteringen också, sen är jag nästan stolt..!

så jävla rätt.


.
åh, älska! världens mest självgoda tjej ska dumpa sin kille i direktsänd radio, men skrattar bäst som skrattar sist..



längtar massor.


hej triceps.

eftersom jag fick för mig att gräva i någon annans spya passerade tiden omärkt förbi (tiden går fort när man har roligt?), klockan var helt plötsligt sex och jag hade missat passet med bodycombat jag hade planerat för hela dagen. fick bli pump kvart över sju i stället, men hej vad jobbigt det var! efter mitt mini-vasalopp i söndags och pump + spinning igår var kroppen helt slut och det blev ett fruktansvärt tungt pass, men skam den som ger sig! även om jag var nära att ge upp när triceps nöp nåt in i.. men jag klarade det och är nog lite starkare imorrn än idag. sen ville sara att jag skulle följa med och äta frasses, men nja, som sällskap i så fall. så blev det och även en liten promenad på en timme eller så. behöver jag ens nämna att jag är bingklar typ nyss?!

inget för äckelmagade.

alltså, ibland undrar jag vad det är för fel på mig egentligen.. idag städade jag bort den här (titta inte om du är känslig!) som en del i vår korridors gemensamma krafttag i köket. vi ska ha städmöte imorrn klockan ett, men jag anser att jag gjort min del.. dennis i fyran fixade sopsorteringen eftersom han åker hem imorrn förmiddag. när jag lämnade köket var diskbänken och båda hoarna samt kaklet ovanför diskbänken skinande rent med en svag (..?) doft av klorin. när jag kommer tillbaka två timmar senare ligger det vatten över hela diskbänken och matrester i hon, är det konstigt att man lackar? det sista jag gjorde innan jag gick och tränade var att hänga upp en ny disktrasa, nu låg den i hon, full med, just precis, snusk! öppnar soptunnan för att slänga matresterna från vasken, då sitter det ingen sopsäck i (inte så konstigt eftersom vi inte har några), men någon har såklart ändå slängt skräp i tunnan.. gah!

tanken från början var väl egentligen att brian (som amerikanen i tvåan tydligen heter) skulle få ta hand om spyan och diskbänken. men kom överens med mig själv om att han nog inte skulle gjort det ordentligt och dessutom dragit ut på det i alla evighet. och eftersom jag är trött på att behöva diska i mitt minihandfat slog jag slag i saken och sanerade diskhon, så jag äntligen fick diska!

skolbänkspoesi.

ibland orkar man bara inte..