på ett fruset kalmarsund.

igår var det heldag på plattlaggen. skulle egentligen följt med mamma till halltorps gästgiveri och ätit lunch, men blev lite fel i planering, så nisse och jag fick ge oss ut på en egen runda i vårsolen. inte helt fel det heller! vi åkte ungefär två timmar norrut på isen mot borgholm sen stannade vi och tog en liten solpaus i åkandet. sen åkte vi hem igen, var helt slut när jag äntligen klättrade upp för det som antagligen inte kan vara vår brygga i sommar..!


det blir bara bättre.

Alltså, nu för tiden är det inte bara vin jag langar. Idag var det sömntabletter som stod på önskelistan. Farmor och farfars var slut (deras andra mediciner har sömnlöshet som biverkning), himla tur att jag bunkrat upp med både sömntabletter och clear eyes under tiden i usa! För clear eyes fullkomligt knarkar jag vissa  alldeles för tidiga morgnar i skolan..

in these very bones.


skidterapi tack.

mår fortfarande dåligt över hela otrohetsgrejen, förstår inte hur man tänker. fick ett sms av sonny idag där han undrade om jag kollat upp om jag hade ett par extra ssd-byxor. sa att jag inte hade kollat, men jag vill inte inte ge honom någonting, knappt ett svar. usch! varför hamnar jag alltid i sånt här? är så trött på folk så jag bara vill stänga in mig själv några dagar, men då skriker ju sällskapssjukan inom mig att det går ju inte alls..!

tina är här i helgen och det är grease-fest på bistro ikväll, men jag vill verkligen inte, orkar inte. vill inte träffa massa fulla människor. i morgon åker jag över till ön för några timmars skidåkning på isen och sen en god natts sömn! och självklart för att träffa min lilla nisse!♥
nu ska jag gå och handla, inte för att man blir så sugen på att laga mat när någon har spytt i diskhon, men får väl gå in till andra köket.. kan ju inte äta hämtmat två gånger på en dag!

langa vin - check.

i avseendet att langa är jag nog långt ifrån unik i den här stan, däremot i kategorin att langa till äldre är jag nog i princip ensam. de måste tro att jag är världens alkis på systemet, kommer in minst en gång i veckan och köper en eller två boxar rödtjut. ha! de skulle bara veta att jag langar vidare till min rödvinspimplande mormor! på systemet i färjestaden vet de i alla fall om att det är min farmor som ska ha det jag köper varje gång; 1 box lindeman vit, 1 box lindeman röd, 1 flaska gordons och någon gång i månaden ett lock sort guld. nu ska jag lämna av mormors veckodos -  en box gato negro.

eventuell header.

har ju pillat ihop en ny design, äntligen. tog bara typ två år att få tummen ur.. ser du den inte, uppdatera sidan. men funderar redan på om jag inte ska byta header. eller kanske ha samma som jag har fast i en annan färg..? är rätt nöjd över att ha lyckats pilla ihop en drop down-meny, alldeles själv. det var fruktansvärt pilligt, med mängder av kod. men finner det ändå något terapeutiskt att sitta här och knappra med koder man förstår i stället för att hänga med människor man inte blir klok på (och som ibland bara försvinner i tomma intet). materialist så det förslår.

update ang lappen.

nio minuter efter att jag satte upp lappen är den borta och det smälls värre än någonsin i dörren, är ju nästan så mina tänder skallrar! inte okej! han verkar vara världens tönt som bor där, jag menar, vem vid sina sinnens fulla bruk går runt med en ölburk i bakfickan "bara för att det är ball"..? kan f ö berätta att det ikväll igen är fetingkalas nere i källaren. måste verkligen, för att citera söta anna-linnea, "hitta en lägenhet som man kan köpa och bo i" snarast. drömmen hade ju varit en ljus fin lägenhet i en centralt belägen, lite äldre fastighet med en massa snälla tanter till grannar. hade ju inte varit fel med badkar, walk in closet och en rimlig hyra heller..

jag ♥ adi dassler.

gah, jag måste ha dem! ska beställa så fort studiebidraget behagar dyka upp. de första är trekvartslånga och de andra är hellånga. jag ♥ adi dassler. kanske kan jag äntligen komma över kärleken till mina första löpartights och äntligen slänga dem, de har ju levt på övertid ett tag nu..


dagens lapp - check.

har i några veckor nu lackat som bara den när någon i korridoren ständigt slänger igen dörren så att hela huset skakar, har vetat i några dagar nu att det är min amerikanske granne. var därför snabb och gjorde något fruktansvärt svenskt - jag satte upp min andra lapp. skäms lite över det, men samtidigt är det ju lite spännande att se om det blir någon ändring.. vilken tönt jag är.
satte så lämpligt lappen på handtaget, så det inte finns en chans att undgå den..!

solstrålen i diset.

har ikväll varit på möte med hemvärnet. blev av med min befattning som stfC skyttegr. men blev istället granatgevärskytt, inte helt fel i mina ögon..! att dessutom få ha pelle som stfC är för mig himmelriket, vi tar hand om varandra. han är lite som den bror jag saknat, men som försvarsmakten nu gett mig! jaha, så då ska jag alltså gå runt i skogen med en låda som väger 36 kg! vet inte riktigt hur de tänkte där, men jag ska självklart klara det!
fick skjuts med pelle hem, tillsammans med nielsen och anders, fast det fanns ju bara tre platser, men finns det ♥-rum så finns det ω-rum. dvs pelle körde, jag satt i princip på handbromsen och nielsen satt i anders knä. himla knöligt bara att anders i vanliga fall skulle behövt båda sätena själv.. men hem kom vi!

lösenordsskyddat inlägg.


vänster till höger.

det är då själva faen att jag alltid ska bli indragen i sån här skit! tror inte ett dyft på att jag är den första som enligt honom "har nått". är man det minsta tveksam på det kommer ju nästa tecken i "hoppas det stannar mellan oss". fy bulan! inte okej! sitter i valet och kvalet om jag ska kontakta hans flickvän, det är faen inte rätt det här! förstår inte vad det är som ska vara så fruktansvärt svårt med att avsluta något innan man påbörjar något annat. om man ens går i tankarna om att vara otrogen är väl det ett tecken på att man kanske borde se över sitt förhållande?! det enda jag ser framför mig nu är i princip hans flickvän och dotter.. usch! får kväljningar av det här!

nu börjar jag bli rädd.

vad fan menar han med det?! ska väl han skita i? och jag som tyckte att jag tonade ner det hela lite, men han verkar ju tycka att jag uppmuntrar honom, usch! nu börjar jag bli lite rädd för honom.. sådär kan man ju inte hålla på...

grinig gammal gubbe.

nu tycker jag sonny börjar bli lite tråkig, först klagar han på att jag inte ger honom komplimanger, sen ska han ha bild så han kan "titta på något vackert".. anser det något olämpligt, borde han inte kolla på sin tjej eller sin dotter då liksom? skickade efter mycket om och men över bilden nedan med texen "tyckte den här skulle vara passande när du läser M8, den här är tagen när jag läser den under lumpen", men nehe, då klagar han på att det är för lite rumpa?!


äntligen vargavinter.

Äntligen! Äntligen är kylan och snön tillbaka! Jag älskar verkligen snö, men helst i stora mängder.. Är nog lite skev, gillar både -30 och +40! Vad osvenskt jag är egentligen..! Menmen, nu snöar det i alla fall, hoppas stenhårt på möjlighet till skidåkning i helgen.


dagens beige resultat.


bloggdesigntajm.

hade ju lovat weidman att göra om lite på bloggen under helgen, jo tjenare! var ju fast i kosta med sonny, en hög gamlingar och hade noll täckning..! fixade lite igår, men det var önskemål på annat. eftersom jag ansåg mig för trött för lastrumsventilation gick jag hem och pillade lite nu på förmiddagen vilket resulterade i tre utkast, alla med beigeaktiga bakgrunder. är nog mest nöjd med nummer två faktiskt (tredje bilden), men det kan vara för att den är smygörlogsmässig..

 


äppelpaj och vaniljsås.

Nu steg ju kosta i mina ögon! Har precis avnjutit en hel tallrik med äppelpaj och vaniljsås, smakade precis som på den gamla goda tiden på marinbasen.


helhelg på kosta.

Helhelg på kosta. Så sitter man här i persmatsalen på kosta skjutfält, har precis ätit trerätters med massa finlir. Sänker nog medelåldern här med typ tjugo år. Menmen, gratis bambamat, betald träning och eget logement är inte fy skam!


paowchickapaowaow.

Idag har jag köpt en grytlapp! Paowtchickapaowaow! Ibland undrar jag vad fan jag håller på med, men vissa dagar är det solklart. Varför tänker människor, antingen är det för lite eller för mycket. Märkligt.


skicka hem dem allihop.

gah, jag blir galen på den här jävla insparken! hur många dagar ska de hålla på egentligen?! de har ju festat konstant i snart en vecka, just nu sitter jag och pinas till deras karaoke med håkan hellström (?!), hade ju precis nästan börjat gilla honom igen. och varför i hela friden har man håkan på en fest för utbytesstudenter?! nae, idag får det räcka! är det inte någorlunda dämpat runt tolv blir det jag som leker ordningsvakt, gick ju å bra på sjukan häromdagen..! i morgon är ju nämligen den där endadageniveckanjagbörjarklockanåtta.. usch!

fina lisa & mysiga kalle.

i lördags blev jag hastigt och lustigt bjuden till lisa och kalle på vinkväll. lisa hade bakat en jättegod äppelpaj, och några av deras kompisar var där. spelade lite tv-spel också, sånt är tydligen oundvikligt nu för tiden..! blev en riktigt trevlig kväll med åre-snack och lite bus. kalle var på skrämselhumör, men hoppa fram från gardinerna funkar tyvärr inte så många gånger.. får lära honom några klassiker när vi är i åre!

kalle och lisa, åre 2010. SÖTA!


fuck fucketifuck.

har i fyra timmar nu legat och lyssnat på min nya (amerikanska) granne som bråkar med sin granne: "i fucking came here because of you, i fucking wanted to be with you! i didnt even fucking wanted to come here! and youre only fucking around, you fucking..! och så vidare, och så vidare.. vid varje 'fucking' smäller han armen i väggen så hela mitt rum skakar. det skriks, gråts och diskuteras. om tre timmar hade jag tänkt gå upp, men får nog skjuta lite på det om man ska vara människa på måndag..
edit: nu är klockan 0603 och de bråkar fortfarande..

knytis och sura tanter.

igår var jag helt plötsligt inbjuden på knytkalas hos söta myriam och oscar. pillade ihop en köttfärs- och en broccoli/skinkpaj och kilade över. eftersom jag inte hunnit besöka det ökända bolaget, blev det en nykter kväll. men hade riktigt trevligt och fick till och med in sofie i en konversation om praktiken och, tro det eller ej, klänningar! kom ju dit med sandra, sara och lisa. sandra var faktiskt på relativt bra humör, däremot sara var (som vanligt?) redan sur innan vi ens hunnit dit. beklagar sig för alla över att hon inte fick högsta betyg på praktiken (tror inte någon som vägrar ta order om lastning och säger "suck my.." till ett av befälen ombord och går därifrån får det..) och avbryter alla ständigt för att berätta om sin egen träningsvärk.

efter ett alldeles för tidigt uppbrott var det sjukan som gällde, dock var hela besöket i princip en pärs. g som sara för närvarande har en crush på pratade inte med henne fastän han gav henne "mystiska blickar" (?!). och r som sandra länge har spanat in, som blivit singel nyligen, raggade på en annan tjej (med pojkvän) och fick napp.. så ingen av de var speciellt trevlig, och nykter som jag var fick jag i stället hjälpa till att slänga ut spyfulla ingenjörer. bland annat en kille från fröken söderbäcks klass, vart håller hon hus när hon ska hålla koll på sina klassisar..? har inte sett henne alls faktiskt, men kanske fortfarande är hemma.

sara måste vara fattig.

sara la upp den här bilden på facebook idag (och var överlycklig bör tilläggas). så som hon springer efter killar måste hon vara utfattig! jag hade ju ändå fått in vanan lite från elsas eskapader, men det här är något i överkant, det är minst ett nytt namn om dagen (i vissa fall bara mystiska kodnamn som "biffiga killen med grön ryggsäck" stämmer ju bara in på halva skolan liksom..) och nu måste jag erkänna att jag knappt ens försöker lägga det på minnet, det kommer ju ändå en ny imorrn!

sparka rumpa - check.



skulle gå på spinningen med carina ikväll, men när jag kom dit visade sig carina vara utbytt mot henke. inte mig emot, peppande ögongodis tackar man ju aldrig nej till! men idag måste han tagit något rejält uppåtjack för hej och hå vad denna lilla karl head bangade, viftade och tjoade. eller kanske tyckte han bara vi såg ut som zombies allihop och behövde livas upp lite?! efter tjugo minuter hade jag kört slut mig, men vaknade till varje gång han skrek "VI KICKAR ASS!" rakt i micken eller drog upp volymen på sin 90-talsrock så man storknade. men jag genomled passet, kickade till och med ass enligt henke, även fast han höll på att skratta på sig när jag dragit på så extremt högt motstånd att jag till slut inte kom runt. han är bra han, henke. liten men mycket.

taggad till 1000.

har varit redo för skolan i flera veckor nu, märkligt med tanke på att jag läser århundradets tråkigaste ämnen; stabilitet, lastrumsventilation kylda och frysta varor, nautiska instrument, hamnoperation och övervakning av lastoperationer samt ecdis. meeeeeeep.  tror dock inte det är själva lektionerna utan mer folket jag saknar. har ju knappt träffat en själ sedan sista tentan den 17e december.

happy endings.

lilla nomi bor nu hos en liten tant i norrliden. han har det nog rätt gott där, kan se framför mig hur han nästan drar omkull tanten på gatan. "men lilla nomi då.." säger tanten och gräver i fickan efter en godisbit att ge honom..

snart är hon här.

sex timmar till sara mönstrar av silja symphony, och 56 timmar tills hon åter igen står på kalmaritisk mark. ytterligare tjugofyra timmar senare ska vi spåra, rejält! att vara nykter i fyra månader måste ju firas med ett svart bälte, no doubt about it!