Felåt bloggen.

..men jag har inte tid att blogga för jag jobbar häcken av mig, kör för fort, ställer till med världens födelsedagsfika, spelar Ice Age Village (inte så kul men fruktansvärt beroendeframkallande!) och blir utskälld. Sorry, men hoppas vi ses igen snart!


Dont give up - give more.


Only strong like Superman.


På självaste dagen.

Idag "försov" jag mig till 1040, är ledig idag men hade ju tänkt gå upp tidigt! Blev en sen frukost och sen 5 kilometer löpning på det. Väl hemma igen blev det bak, har födelsedagskalas på tisdag så det gäller att börja i tid! Bilder kommer på tisdag när de små konstverken är dekorerade och klara!
 

Världens bästa present.

 
 
"Vad smal du har blivit."
 
 

Get it together.


True love 'til the very end.


Materialistporr.

Idag kom paketet från Victorias secret, och det gick inte av för hackor! Världens snyggaste bikini (har snott idén från juennifer.com) och mängder av body lotions och body butters i underbara lukter, i löööööööv!


Dagens träning.

Började dagen med en liten löprunda, var dock så trött efter gårdagens gyttjelöpning (mina nya, fina, rosa löparskor blev helt förstörda!) så det blev bara 2 kilometer sen fick jag gå resten av rundan. På kvällen blev det fäktning och innan duschen avslutade jag med lite axelträning. Hann med att sola lite efter lunchen, stormade ju som tusan här på ön så kände såklart inte att jag brände mig i hela ansiktet..! Slängde på lite after sun efter duschen så jag hoppas det lägger sig till imorrn, för då börjar jag inte förrän 15 och hoppas på fler soltimmar!
 

De blir som galna.

Både djur och människor verkar ju blivit helt tokiga den här sommaren och rymmer som bara den. Det här är fjärde personen som försvinner från sitt hem under bara de senaste veckorna..! Och hundar, hästar och kossor konstlar sig ur hagar och koppel och kan ses lite var som här i byn.
 
Hehe, Mattson ser ut som världens jätte och Andreas ser ut som en 5-åring bredvid..

Två helt skilda saker.

Vad jag blev lovad för väder av SMHI och klart.se, och vad Öland bjuder på för trevligheter. Någon som kan se någon som helst likhet? Inte jag i alla fall..!


Victorias secret.

Råkade beställa hem alldeles för mycket grejer från Victorias Secret i förrgår.. Men tänk så trevligt när det paketet dimper ner i min brevlåda!


Shoeholic.

Som de flesta vet äääälskar jag skor i alla dess former, inte minst löpar-/träningsskor då det är dem jag använder mest.. Men hur snygga ett par (framförallt) löparskor än är så är det mycket viktigare att de är bra för dina knän och fötter, vi vet dock alla att man blir helt ruinerad av att gå till en specialist..! Så var lite fula och gå och ta hjälp av någon (oftast snygg!) kille från skoavdelningen på intersport eller någon annan sportbutik och prova ut en bra modell som du gillar, var inte rädd för att fråga efter extra hjälp! Köp sedan hem dem från nätet för upp till halva priset! Glöm dock inte att kolla tillverkningsdatumet (står oftast på samma lapp som storleken), träningsskor är en färskvara och har en livstid på max 3 år. ♡Sportamore har en helt fantastisk rea just nu, inte minst på löparskor, kolla bara dem här nedan som alla kostar under 1000-lappen! Ange summermadness för att få 15% extra rabatt!

Gyttjelöpning.

Efter heldag på jobbet med diverse bilköer och spöregn slängde jag mig i soffan. Men jösses, vad svårt det var att komma till liv igen och komma ut på en liten skogsrunda! Med några godisbitar i magen kom jag dock iväg och sen var det en lerig sak som kom flåsandes hem, men fyra kilometer blev det! Nu ska skorna in i tvättmaskinen på handtvättsprogrammet, om de klarar det eller inte får vi se om 53 minuter..! (En sak att tänka på om du någon gång kör dina löparskor i maskinen: det kortar ner livstiden på dem!)


För stressiga dagar.

Jag är fruktansvärt morgontrött och värdelös på att plocka med mig lunchlåda klockan 06 på morgonen. Eftersom vår lunchrast brukar ligga strax efter 10 tar jag helst något lätt, så idag har jag förberett sex "lätta luncher" (kanske mer som mellanmål..). Sköljde, rensade och skar upp 2 liter jordgubbar och köpte med mig 300 g blåbär. Sen delade jag upp det i 6 små plastpåsar med 100 g jordgubbar och 50 g blåbär i varje som sen får bo i frysen tills jag behöver dem! Så bara plockar man med sig en påse bär och en burk med kvarg så är saken biff!


Häppåre.

Oj, vad kul jag verkar vara på partaj då.. Ooopsie! Fast helt ärligt så sms:ade jag Simon för att fråga om han kunde ta mitt morgonpass dagen efter så jag kunde stanna längre, jag menar, bara för att ni bryr er så mycket, hehe..

Mäkta stolt.

Trots den enorma träningsvärken från gårdagens CrossFit tvingade jag ändå ut min stela stackars kropp på en promenad eftersom jag ätit alldeles för mycket gotter under dagen. Brukar egentligen inte bry mig så mycket om det blir lite väl mycket någon dag ibland, men idag har jag egentligen bara legat i soffan i fosterställning och stönat av smärta förutom en snabbsväng in till stan (shoppade lite, visar sen!) så det kändes välbehövligt. Väl ute på vägen träffade jag Simon som jobbar kväll och fick stanna och prata en stund, sen hade det ju redan gått en kvart så då var det bara att lägga i en högre växel. Så det är med stolthet jag nu kan meddela att jag just stapplande sprungit fem kilometer med håll och träningsvärk från hakan ner till anklarna!


hej träningsvärk.


Filthy 5O.

Puh, idag har jag banne mig inte gjort många knop men kommer nog ändå vakna med än värre träningsvärk än förra veckan imorrn. För i morse var jag ute och sprang i trappan i skogen, och kvällens gymbesök bjöd på crossfit i form av Filthy 50 (stationer med bland annat jämfota hopp på låda, medicinbollskast, burpees och jumping pull ups där man gör 50 reps av allt på tid).

Annars har det som sagt inte hänt mycket, internetshoppat lite på asos, tagit en lur efter lunch (vaknade ju såklart klockan 0603 i morse som vanligt..) och försökt sola lite. Dock blåser det ju svinkallt så jag klarade bara av en halvtimme innan jag gav upp och gick in för lite filmmys istället, men lite mindre blek blev jag ju!


sleepy time.

Äntligen är denna fullproppade vecka slut och jag kan få krypa ner i bingen. Är helt slut trots att jag tagit mig små lurar så fort jag kunnat. Men imorrn blir det nya tag och jag satsar på morgonlöpning samt crossfit på kvällen.Nu: ryggläge!
 

getting busy.

På mindre än en vecka har jag jobbat 73 timmar, varit på världens roligaste inflyttningsfest, varit barnvakt, sprungit totalt 2 mil, varit vaken 33 timmar i sträck, fäktat, sett både en uggla och en grävling samt varit på "pink party". Den som har mage att säga att jag ligger på latsidan kan ju gå och dra något gammalt över sig! Nästa vecka tänker jag fokusera på sömn och träning!
 
 
bild från muche-partyt (inflyttningsfesten)

Barn- och hundvakt.

Det går ju finfint det här, Sunes sommar är snart slut och de två små franska prinsessorna har både bytt om och borstat bissingarna. Köket är städat och nu ska bara hunden ut på en runda med.


Sovit igen mig lite.

Puh, sov nästan 10 timmar efter att jag kom hem igår! Fick gå upp en stund på kvällen och äta lite innan jag tvingade mig själv att sova lite till för att inte förstöra dygnsrytmen. Gick upp vid 7 i morse och fick reda på att jag ska vara barnvakt åt två franska prinsessor ikväll, hur skadetta gå?! Är ju redan helt slut efter storhandling med/åt farmor, men ska nog ändå försöka ge mig ut på en liten löptur i skogen, om jag inte blåser bort förstås..!
 
 
 
 Skön bild. Uffe skulle ta en bild på oss två, men missade hela sig själv, hahaha! →
 
 

Vi fick lite gjort.

Under hela insatsen i Hultsfred (Lönnerberga) sjönk vattennivån i ån med ca 30 cm, vilket är en rejäl sänkning i och med att den i Hulingen, en sjö några kilometer bort, hade stigit med nästan det dubbla. Nivån i dagvattenbrunnarna vid vårt område hade sjunkit från 1,5 m till 0,22 m. Nedan är två bilder på samma trädgård, den första är tagen runt 22 tisdag kväll och den andra är tagen runt vid 06 onsdag morgon. Vi har bara haft en pump igång där hela natten, helt fantastiskt att det kan göra sån skillnad på bara några timmar!


 
Var inne på Räddningstjänsten i Hultsfred strax innan halv nio i morse för att hämta upp vår avlösning och släppa av dem vid Lönneberga. Sen var det insamling av alla soldater för hemfärd, Malte var så lycklig över att han fick åka raggarbil (min ljuddämpare är trasig..). Vid tiotiden var det så äntligen dags för hemfärd, jag fick med mig Östergren och Olofzon i bilen, två personer som jag vanligtvis inte är särskilt förtjust i men de visade sig från sin bästa sida och vi kom väl hem alla tre.
 
Nu har jag varit vaken i snart 33 timmar, varav jag har jobbat 31 av dem. Så godnatt för en stund!!

Insats i Hultsfred.

Efter att ha jobbat heldag satte jag fort som tusan av hemåt för att duscha och packa så jag sedan kunde åka vidare till räddningstjänsten i Hultsfred. Väl där fick jag gå och leta igenom en helt öde brandstation innan jag äntligen hittade en räddningsledare i larmcentralen. Helt plötsligt hade jag blivit chef över Lönnebergaområdet med fyra soldater, en brandman och en pumpgubbe. Så från halv sex igår kväll har jag byggt fördämningar, kontrollerat åns vattennivå, avhyst diverse löst folk som vill gotta sig i förödelsen och rensat länspumpar på allt möjligt skräp. Är nu inne på min 26e vakna timme (vaknade 0430 igår morse..) men känner mig ändå helt okej, såg dock att jag fått schyssta ica-kassar under ögonen..! Men bara en timme kvar till rapportering och sedan är det förhoppningsvis bara två timmar kvar till hemfärd, hoppas bara man inte somnar..!

 

världens sötaste brandbil från 1974, fortfarande i drift, dock inte förstahandsvalet.. 

den lilla "brandlådan" med en av alla sköna brandmän vi jobbat med, det här är Uffe 

pump på kylning i ett av husens källare. var 7 hus som hade fått vattenfyllda källare. 

ganska tydligt var vattennivån har varit bara något dygn tidigare.. fördämningar som hållt.

 

hembyggda fördämningar som inte hållt

mitt försök till att bli knott-fri (fungerade inte, vi fick röra på oss konstant under ett dygn för att inte bli helt uppätna..)


årets första skogsmil.

var helt slut redan i första uppförsbacken (som i och för sig inte alls är att leka med!) och var förmodligen inte ett dugg snyggare än homer↓..
 

womens logic.


dag 3.

precis som man smärtsamt fick lära sig under sin ungdoms träningsläger så är tredje dagens träningsvärk alltid värst. och hej, vad ont jag har! nu har det smugit sig på insidan av låren med vilket kändes ordentligt idag när jag var ute på en minilöptur i stan, kom knappt runt fjärden med mina ministeg, men oj så skönt det är efteråt, är precis som tjockisens bild säger.
 
 
ikväll har jag varit på födelsedagskalas för mina kusinbarn och sen gick vi bort till stranden en stund. dagen som började svinkall och mulen hade ju till kvällen blivit bastuvarm och bjöd på strålande sol! imorrn är det jobbdags igen, heldag såklart - det verkar ju bli fint väder..!

baby foot - recension.

så var det ju det där med fotpeelingen. strulig som jag är blir det inga bilder men det kanske är lika bra. de första tre-fyra dagarna hände absolut ingenting, sen började huden lossna under fötterna - ungefär som en orm som ömsar skinn. verkade som att det nästan var klart efter en vecka för fötterna var så mjuka och fina, inte minsta förhårdnad fanns kvar! men sen började det fjälla ovanpå fötterna med, och det höll nog i sig i nästan en vecka det med! resultatet kan jag dock inte klaga på, fötterna är nästan som nya, men till nästa gång ska jag nog planera in lite bättre när jag gör det - är inte så kul att gå på kalas med fjälliga fötter..!

hej träningsvärk.

gårdagens bodypump gjorde att jag vaknade upp med århundradets träningsvärk i morse, från öronen och ner till midjan är jag stel som ett kvastskaft och kan knappt röra musklerna. sjukt jobbigt eftersom jag ska tvätta och städa idag.. men träningsvärk är rätt skönt ändå, det är som ett kvitto på att man varit duktig!
 

helt slut.

igår jobbade jag 07-22, och blev dessutom utskälld av en anhörig (som aldrig är nöjd och i princip vill att vi ska övervaka hennes dementa men fysiskt friska pappa dygnet runt, trots att han är fullt kapabel att sköta sig själv) vilket gjorde att jag fick jobba en halvtimmes övertid bara för att skriva rapporteringen, var inte hemma förrän 23, blääääk. jobbade förmiddagen med simon, ett riktigt yrväder från östergötland (tänk då dialekten på denna pratglada människa!) som tycker det är superkul att lägga ur växeln när jag är mitt i en omkörning! men glad blir man och jobbdagen går fort. nu är alla tanter helt övertygade om att vi "är kära", för vi "åkte ju faktiskt tillsammans"..! herregud, måtte jag inte bli särskilt gammal, verkar ju helt händelselöst!
 
idag ska jag på dejt med magsjuka (!) madde, träna och sen tillbaka till sjuklingen på filmkväll. kan ju bli spännande det här! har i alla fall laddat upp rejält med protein inför dagen, fint som snus!
 

8,5 km och 631 kcal.

efter att ha jobbat en ganska stressig heldag blev jag rätt trött av att komma hem till världens stökigaste hus (min lillebror och hans nya flickvän har varit "ensamma hemma" idag och haft filmmaraton i soffan). stängde in mig i mitt rum och drog igång ett avsnitt av serien jag sträcktittar på just nu samtidigt som jag drog i mig en celsius för att få ork att ta mig till affären. det är lite drygt 4 km till affären och jag brukar springa dit och sen gå hem när jag fyllt ryggsäcken.
 
 

busted.


älskade fräsarna.

idag har jag avklarat 30 minuter på löpbandet och 5 km i skogen, bangade dock mag-/ryggpasset på gymet för jag kände av att jag inte hunnit äta lunch idag. dåligt, men så blir det när man jobbar som en idiot.

Fet mat gör dig smal.


bastubilen.

Har haft det liiite varmt på jobbet idag alltså! Längtade nästan tillbaka till tiden i USA lite..

proteinrikt mellanmål.

I morse försov jag mig rejält, vaknade 0644, vilket är ungefär då jag i vanliga fall brukar sitta i bilen på väg till jobbet..! Men gled in på kontoret precis på minuten! Eftersom jag bara hann slänga på mig kläderna och sen springa ut till bilen blev det ingen matlåda, så svängde förbi Ica på lunchen och köpte en banan och provade för första gången Kesos mellanmål med hasselnötter, blåbär och tranbär. Svingott, men inte så jättebilligt. Proteinrikt, men ungefär 210 kcal. Enligt mig helt värt som lättare lunch!
 

kvällslöpning.


As simple as that.

Precis vad jag tycker om tatueringar: