välkommen till knarkarkvarten.

så här ser det ut i köket när jag har städvecka
så här ser det ut två veckor senare
men det finns något positivt: ingen har spytt i vasken på länge!

det är min tur nu.

hela min garderob ser ut ungefär så här, antar att det betyder att jag är inne..

hårt plugg löser tydligen allt.

igår fick jag reda på att jag från och med idag är inskriven i K1B. har dock tre månaders praktik att ta igen, men det ska jag göra med höstens ettor. första halvan av höstterminen läser jag med samma klass jag läser nu, S1 (det treåriga kaptensprogrammet). andra halvan är jag ute på praktik. kommer antagligen hem en sväng över jul eller nyår. efter praktiken ligger jag nästan i fas (fortfarande lite före) med mina klasskompisar (dåvarande K2) och sticker ut på sex månaders praktik med dem. så, nästan 9 månaders praktik på raken! bara att hoppas att man hamnar på nåt smutt fartyg..

skratta eller gråta, det är frågan.

 

höll på att skratta på mig när jag läste den här rubriken. låter som att vi radade upp familjen längs med vallen och sen bara pepprade på. mycket ska man se..


uppenbara straff.

carro och jag i åre
det finns en grej jag glömmer varje vår, utan undantag - solen är starkare på vårkanten! efter en dag på skjutbanan satt comtacbrännan på plats, den klassiska gogglesbrännan gick inte ens att dubbelpeela bort efter 10 dagar i åre och det här tomatfejset jag nu sitter inne på är antagligen straffet för att jag lämnar skolarbetet hemma och tillbringar dagen ute i det fina vädret. yeye, den här gången är det åtminstone inga konstiga former på brännan, bara att vänta på att det röda går över i brunt, sen är jag nöjd igen.

back to school.

efter två veckor är jag tillbaka i kalmar, och kunde nog inte vara mer missnöjd. efter kalasdagar i åre som avslutades med skjutkalas i söndags, kommer jag tillbaka till årets snuskigaste kök, ett stökigt rum och monsterengelskaläxor. not cool! imorrn är jag skönt nog ledig men får nog bli en sväng förbi skolan ändå och prata med lärarna och lägga upp en studieplan. sen blir det träningträningträning all day long, vad gör man inte för att kunna avsluta dagen med ett välförtjänt meal på subban?

har för övrigt än en gång satt upp målet 100 push ups, förra gången var när jag bodde i usa. första träningspasset av årets omgång var igår och hej träningsvärk säger jag bara! men om en månad är nog inte träningsvärken så kaxig!

världens mest högljudda hålslagare.

igår hade ju som sagt kalmars grg-grupp bjudit in sig själv till ölandsnissarnas skjutning. vad gör man inte för att få skjuta lite liksom? fick sovmorgon och blev upplockad i en 740 utanför grinden, smutt. väl på skjutbanan plockar jag och C upp vår ksp (eftersom vi är gruppens ksp-par), men kan lika snabbt plocka ner den igen eftersom vi inte har någon lösskjutningsanordning, mindre vård för oss och mer för ölands två ksp..! inte oss emot!

fram till lunch körde vi olika skjutscenarion, efter en grillad stek var och hallonsoda var det dags för oss att ansluta våra kompisar på grg. och hej vad det gick! hade jag varit i närheten av så stor som killarna i gruppen skulle jag antagligen varit 1.grgskytt, med min träffprocent, ha, trodde de inte..! alla killarna stod med haksläpp när jag satte fullträff efter fullträff, för att inte tala om min egen förvåning! när ammunitionen tog slut till grg (herrejösses vad vi sköt!) plockade vi ner ksp till 100m-vallen och pepprade lite (mycket) överbliven spårljus, tills tavlan började brinna menar jag då..

när vi sedan sitter på 300 och vårdar kommer två upprörda äldre män och förklarar chockat att de fått en kula i sin laduvägg som ligger några kilometer bort. de blir visade till ansvarig vid skjutbanan och går sedan bort mot bilarna, då ser jag att den ena av dem är min lärare! hur liten är inte världen?!

är för övrigt upp över öronen kär i kspinstr; fina, ödmjuka och mysiga karlar i goretexställ växer minsann inte på träd!

ksp58 + grg + sol.

har varit på skjutfältet hela dagen med mina kompisar grg, ksp58 och soooolen! Har även fått träna lite med min nya stridis C i växelvis framryckning med ksp, vi är ett bra team vi! Han gör det mesta, jag bär ammo, håller honom lugn och lägger på bandet. Ja, och hjälper till med ramsan "en stor stark" såklart! Kul kille det där! Imorrn kommer full rapport på tillbudet som hände under skjutningen.


solsken och grill med vänner.


its funny cause its true.


vårt så kallade vardagsrum.

just nu har vi ett tjockt lager byggdamm i heeela huset, går inte att gå någonstans utan att andas, äta eller duscha damm. det blir så när man glömmer att tejpa igen dörrarna till rummet där man river ner hela innertaket som stått sedan gudvetnär och är tätat med bland annat jordkokor och döda råttor.. men de som drev pensionatet på den tiden måste varit väldigt trendmedvetna med tanke på tapeterna vi hittat; en ljusgul med små färgglada blommor och en svart (!) med lila stora blommor på.


någon ska dö (eller ja, vräkas).

precis varit iväg och tränat rpm med världens hålligång, var tydligen discopass idag, puh! kommer hem och ska knåpa ihop salladen jag köpte i helgen, med kalkonbröst. öppnar kylskåpet, tar fram sallad, gurka, äpplen, tomater och... BOMBER OCH GRANATER, NÅGON HAR ÄTIT UPP MIN KALKON! och jag vet precis vem det var.. så nu sitter jag här och äter bruna bönor, lika gott som det låter. killen kommer inte bli långvarig i den här korridoren!


snyggaste brännan på länge.

söndagen tillbringades på kosta skjutfält för att skjuta in AK4 och sen busa lite skyddsvaktsskjutning. det var två decimeter snö i kosta och strålande sol, vilket resulterade i comtac- och fältmössebränna, det vill säga jag är brun från ögonbrynen och ner över hakan, förutom halva kinderna där comtacsen satt..


its funny cause its true.


jag älskar inte källarlokalen.


är det konstigt att man är trött och går och gäspar hela dagarna när man aldrig får en blund på natten?! jag får snart panik de eviga festerna i källarlokalen (för att inte tala om grannens nyinköpta tv som alltid står på högsta volym och bara verkar få in fotbollskanaler..)! det är ett sjuhelvetes liv nätterna igenom, det stinker fylla och rök i hela korridoren och spåren efter festerna städas aldrig upp. bläääk. jag vill ha en egen lägenhet nyss!



hej och hå vad det går.

jag gillar veckorna innan tentaveckan, lektionerna börjar ta slut och man känner ännu inte stressen över att man borde ha börjat plugga för länge sedan. i måndags hade jag redovisning och simulatorkörning, igår tenta i lastrumsvent, idag inga lektioner alls. imorgon har jag sjv-lab med K3 hela förmiddagen, men sen inga fler lektioner förrän nästa läsperiod börjar! i like. och när man inte måste vara i skolan halva dagarna får man mer tid över till träning och onödiga saker, typ kolla på film och tv-serier. på de tre dagarna som gått av den här veckan har jag redan hunnit med spinning två gånger, tre långpromenader, en lång cykeltur och en omgång pump. inte fel det!

och så är det ju lite roligare att träna när man har nya skor..


gissa dagens tenta.