stridsvärde minus 5O.

onsdag till söndag förra veckan spenderade jag och tre till från grg-gruppen på marinbasen där vi tjänstgjorde som b-styrka. det vill säga vi sov, åt, sov, jävlades med de som deltog i övningen (med div bilbomber, nerkissade rasta-lodisar och dryga stockholmsfjortisar), sov, tränade, åt, sov och gömde oss för hundar i silverhuset. av de 40 timmar vi fick betalt för jobbade vi nog aktivt i ca 8 totalt. och då fick vi ändå instruktörslön! anledningen till att vi fick sova så mycket var att de grupper som kom in andra och tredje dagen (de gick på ett rotationsschema med stationer) inte hade sovit sedan de ryckt in, den sista gruppen hade "stridvärde minus 50" och hade inte sovit på närmare 70 timmar. det gav oss en sovmorgon till klockan 16. (vilket jag inte tackade nej till eftersom jag då kunde smita iväg till fäktlägret som bedrevs på ankarstierna under samma dagar.) det var inte precis det jobbigaste jobbet jag varit på..

såg f ö mikalsen två gånger, ser lika sur ut som vanligt. hälsade båda gångerna, but nooo. fick gamle VTO STO lite nervös också innan han kunde placera mig. träffade dessutom toiwo (badvakten) som glatt gjorde filmhonnör och skrek "givakt!".

men nu till det STORA: jag, elin wikström, fick passerkort till (visserligen alla grindar, men ändå) befälsgrinden, ni vet den bakom ratten, ratten som står i det MÅLADE området på kaserngården.

kan även tillägga att jarramas numer har logement utan skåp i södra korridorerna medan logementen i norra korridorerna är omgjorda till omklädningsrum med alla skåpen och några bänkar. mycket märkligt! i stort är hela basen förfallen, det växer alger i dusch- och toalettrummen, dammelefanter springer runt i alla korridorer och maten är om möjligt ännu sämre. inga uppställningar på kasern, flaggan belyses varje kväll (i stället för att halas), fasaderna är fläckade av beväxtlighet och samtliga fartyg har sorgligt mycket rostränder.. tänk, vad bra det var med värnpliktiga egentligen!

fetaste inparkeringen.


40 dekorerade kaloribomber.


lifes tough when youre selfcentered.

ingen praktik. inga lediga turer på jobbet. ingen som vill hälsa på. inga pengar. ingen att prata med i skolan. ingen bil. inga sovmorgnar. ingen sol!


den som vet lär ju vara död.


äckligt ju.


pick n choose.

mindre goda, men lite finare
fula, men farligt goda

olle måste vara livrädd.


bara lite luftfuktighet.