varför jag inte nämner årets kadettbal utan att rysa.

tänk dig honom i tjugoårsåldern, och med samma passion för tändkulemotorer som för mat, där har du min baldejt. bara lyssna på den där äckliga rösten, han pratade exakt likadant, tänk dig sedan honom sittandes på din huvudkudde i soffan, där han drar bor hudflickar från sina fotblåsor.. höll helt ärligt på att kräkas när jag såg filmen. har nog aldrig varit så illa till mods som under den helgen i kadettbyn..

 

enda bilden från balhelgen är med weidmans kavaljer utanför tylösand:

kan ju inte påstå att jag är varken blek, kort eller mörkhårig..


me need one, or two.

hittade de här cup cake-pallarna/stolarna hos foki. jag bara måste ha dem, men $900 styck känns lite väl.. har dock en liten idé om hur jag skulle kunna bygga dem själv! fast mina skulle nog bli lite mjukare att sitta på, med hjälp av ikea.


bästa någonsin.


kanikowski cup09 - check.


då var äntligen årets största hemmatävling färdig och ihoppackad, nu får man pusta ut en kväll för nya tag på fäktklubben nästa vecka. här finns resultaten och bilder på pallplatserna.

nu är gränsen nådd.

orkar inte bo hemma länge, det funkar inte att studera på heltid, ha ett heltidsjobb med familjen (släkten) och jobba extra. behöver ta hand om mig själv, inte passa andras tider. måste kunna träffa mina vänner, är i behov av en stor kram. fan.


nytt jobb på g.

sådär, nu har jag sökt två nya jobb. får se om det blir något av det, i så fall blir det mycket nattlig verksamhet och lite sömn. men vad gör man inte för att bli rik som ett troll?


många bäckar små.

det är en hel del tid som går åt till att samarbeta (som svensson så fint kallar det) med familjen. tänkte på det när jag skulle hämta olle vid bussen, det gör jag ca 5 gånger i veckan och det tar ungefär en kvart inklusive diverse väntetider, 5 • 15 minuter = 1 timme och 15 minuter per vecka. handlar med farmor minst två gånger per vecka i ca 1,5 timme = 3 timmar per vecka. plus 2-3 timmar i veckan för att skjutsa farmor till och från bridgemiddagar, frissan, akupunktören osv. bära in tre säckar pellets tar knappt tio minuter, men på sju dagar blir det mer än en timme.. varje dag går det åt ungefär en timmes väntan i stan för att samåka hem = 7 timmar. och varje vardag sitter jag (och päronen) i bilen och väntar minst fem minuter på att olle ska komma ut så vi kan åka = 25 minuter. detta innebär att jag, på en vecka, förlorar runt 15 timmar bara på att vänta eller skjutsa folk! är det konstigt att tiden bara rinner iväg..?!


ikväll räknar jag bara på själva transportfrågan, känner inte att jag har så pass många timmar över att jag hinner räkna på antalet timmar per vecka jag går miste om genom trädgårdsarbete, tränarhjälp, bil-/båtfix och städning..

något gick fruktansvärt fel.

sådär ja.


you gotta love jerry.

hahahaha, jag döööör! så sjukt bra!


det ofattbara har hänt.


något helt otrroligt har inträffat! jag insåg häromdagen att jag, det lilla trollet som haft ont i magen varje morgon under hela skoltiden, faktiskt ser fram emot morgondagen. ny läsperiod, nya lärare och nya ämnen; teknisk engelska, elteknik, reglerteknik, kompressions- & kylteknink, fartygs framdrivning, underhållsteknik och överlevnad. men, det är samma mysiga människor!



snäääääälla pappa.

har hittat världens bästa lägenhet! det är en nyrenoverad enorm etta, väldigt vit, sjukt luftig, genomgående parkettgolv, fräscht badrum, precis som jag vill ha det, dessutom många garderober i hallen. ligger tre minuters promenad från centrum, dvs mitt i partyområdet, men ändå på lugna gatan. men det bästa av allt, den ligger mitt emot mormors lägenhet! hohoho, då kan man få mat också ju! hyran är under 1500, dock är det en bostadsrätt, 975 000.. men jag ska ligga hårt på pappa om att det är en sjukt bra investering, vilket det är! jag kan bo där nu när jag pluggar, olle kan bo där när/om jag flyttar. och när olle tar studenten/inte vill bo kvar längre hyr han bara ut den till någon annan student. man kan ju lätt ta en hyra på minst 2000! tio minuters promenad till alla högskolorna, det kommer inte precis vara svårt att få den uthyrd.. gaaah, jag är kär, ge mig den här!

hallen, kolla garderoberna!

vardagsrummet/sovrummet

det enorma köket

superfräscht badrum


vänligen kliv utanför den vita markeringen.


..det är i alla fall vad jag skulle sagt till tjejerna. men de stackarna killarna hade väl fullt upp med att spela ball, stackarna.

gammal favorit.


det bästa man kan göra när man tröttnat på att räkna.

det går bra nu.

hohoho, nu går det bra! tredje tentan av fyra idag, tror jag satte den här också! ah, tacka vet jag matte och fysik, det är logiskt och fint! inget nedrans hokus pokus som ingen fattar.

bara rör, pump, fläkt & vent kvar nu, på fredag. sen kan man chilla två månader till nästa tentaperiod!

höststorm och helkaklat.

det är helt sjukt vad det blåser här på ön! svinigt kallt! är sjukt nöjd över att bryggan är intagen, för annars hade vi inte haft någon kvar. vattennivån ligger en meter över infästningarna just nu och vågorna slår upp över halva gräsmattan och stänker på rutorna. det går liksom inte vita gäss längre, nu är det elefanter!
höll för övrigt på att omkomma i morse när jag gick upp för att duscha. utbyggnaden är ju ny för i år så i det helkaklade badrummet finns ingen golvvärme än (för jag har ju inte varit och köpt någon panna.. väntar på att gubben ska göra det, men lär frysa fast innan det händer) och det är ungefär som att ställa sig barfota på ett isblock.. inte skönt!
men något som faktiskt är ganska spännande med storm är faktiskt att köra över bron. det är ju superspännande att försöka köra rakt när det är så mycket kastvindar!

ge mig en liten vän.

det är kallt, blåsigt och jävligt ensamt här på ön. det tar flera timmar att komma hem från stan. ingenting är kul, bara tentor i skolan = inte prata (okej, lyssna), noll träningsmotivation och jag saknar victor. ingen svarar på sms, alla är upptagna på facebook och jag ska inte starta upp msn. glömmer äta mat och blir trött, hängig och ledsen, allt blir som en ond cirkel. träffade hamnedalen i skolan idag och han vände ryggen åt mig.. känner ingen här längre och jag orkar inte vara ensam mer.

önskar jag hade ett badkar.

jahadu, lindqvist.

det ser ut som att det blir du och jag nästa termin. då måste vi äga hela skolan! gör hur som helst lite förarbete och samlar in lite material vi kan behöva.. eeh, typ.


riktiga vänner håller inte varandra om ryggen.

har lyckats slippa undan lumpenpratet ett tag nu, men idag var det dags igen, var pontén som tog upp det där med betyg och flottan igen. betygen kan jag inte göra något åt, inte heller det faktum att jag aldrig kommer jobba inom försvarsmakten, däremot blir besvikelsen och jag är kass-känslan mindre och mindre för var dag som går. jag börjar nästan bli glad över att inte kunna/få jobba inom flottan. framförallt då jag jämför flottan med vilket annat jobb som helst. det mest märkbara som jag är oerhört glad att slippa är det här med att alla i befälslaget håller varann om ryggen. ett klockrent exempel på en björntjänst. för även om ingen säger något kommer sanningen fram förr eller senare. riktiga vänner håller inte varandra om ryggen, de öppnar varandras ögon.

kramp i höger pekfinger.


fråga: varför sitter man alltid och gör inlämningsuppgifterna i sista minuten?

ge mig. ge mig. ge mig.


min räddare i nöden.


fy fan för mjukismig.


vissa borde inte ha körkort.

andra dagen i rad jag körde om någon i ytterfilen på ölandsbron, vad är det för fel på folk?!

precis när jag förträngt.


gaah, den där människan alltså! jag har väl bättre saker för mig än att tjaffsa med någon som anklagar mig för att ljuga?! läs igenom loggen så får du svart på vitt alla inbjudningar du fått, samtidigt kan du ju kolla lite vad du faktiskt lovat mig.. nej, just det! du hade ju "formaterat om hårddisken".. vad vill du mig egentligen? äh, gå och bada i stället för att störa mig, tönt. im busy trying to make my life somewhat decent.

typisk onödig läspaus.

jaha, så här hade jag tydligen sett ut om jag varit med i south park..

tur man blivit frisk.

hoho, ibland har man tur i oturen. min profilsida på facebook har pajjat totalt, vilket är extremt jobbigt när man har grejer att svara på. fast jag är glad det hände nu och inte för några månader sedan, nu är jag ju frisk från mitt facebook-beroende!


märkliga nymodigheter.

det där med helg alltså. vad är det för speciellt med det? affärerna har sämre öppettider, i vissa småstäder har de ju inte öppet alls! och man måste jobbajobbajobba.. ska inte helg vara synonymt med ledighet!? i morse blev jag väckt 0730 för båtupptagning klockan åtta. det gick visserligen mycket bra och vi var klara vid tio, dock genomblöta och stelfrusna. självklart blåste det kuling och spöregnade.
framåt kvällen gick det över till storm och det var dags att skjutsa in de gamla till stävla slott där de skulle ha matlag. själv gick jag på bio, surrogates. ganska kass film. börjar få sjukt ont i magen framåt slutet av filmen. tänker att det är nog bara popcornen jag kastade i mig, går nog över snart. men det gjorde det verkligen inte! visade sig vara tarmvred, men olle och gamlingarna skulle ju fortfarande hämtas, bara att bita ihop. fick stanna några gånger på vägen, men annars gick det rätt bra. kom ju hem allesammans, och ingen, inte ens bilen är skadad! eller ja, min mage kanske då.. note to self: glöm inte bort att äta!

här får du punkt nummer 2 och 3:
hjälper alltid till, oavsett vad det kostar mig
bryter aldrig ett löfte


höst med vinterväder.

helt sjukt vad kallt det är! har precis plockat fram mina tellietubbiesPJs, vinterjackan och vinterskorna samt burit in ved till kakelugnen så jag kan tina upp lite. har tillbringat de senaste tre timmarna med att ta ner och vika segel (båtupptagning imorrn). man borde ju bli svettig av att vika segel som väger mer än en själv, men fy tjyven vad jag frös, trots fleecefodrat underställ, seglarställ, dubbla mössor och vantar! dessutom tog batterierna i pannlampan slut när jag hade hälften kvar. life sucks.

ska det vara så här kallt får det banne mig vara snö också! är så hysteriskt sugen på att åka skidor igen..

bilder från telluride, co mars/april-09