att bry sig eller inte.

har tröttnat nu. på att aldrig få svar på mail eller sms. till och med när man frågar om hon kan ringa på kvällen, och hon säger ja, är det ingen som ringer. vet att jag lika gärna kan ringa, men det är alltid jag som ringer eller tar kontakt. känns lite som att jag stör i hennes liv om jag fortsätter utan att det kommer något från hennes sida.

däremot sjöholm! han är en sällskapssjuk jävel! hehe, nae, men han hör alltid av sig, bestämmer och håller på, i like! man kan räkna med honom. ska ner och hänga med honom på trossö i helgen. well have funfunfun!



kommer inte höra av mig till de som det här inlägget handlar om (ja, förutom nisseman då!), varför ska jag höra av mig om inte de gör det? varför ska jag hälsa på dem när de inte ens svarar på frågan om de vill komma och hälsa på mig? nae, har de inte tid för mig så får det väl vara så. sjöholm: ladda med öronproppar!

det var lätt värt det.

jag har hittat hem! bodde i min kusins och hans pojkväns lägenhet. den är perfekt! det är sjukt högt i tak, två kakelugnar, klädkammare, jätteljust och egen tvättpelare. men det bästa av allt: kylbyrå (kylskåp fast med lådor) proppfull med frukt! ah, i lööööv! dessutom ligger den mittemot karlbergs slott = både nära löparspåren och stan!

 

på söndagen åkte jag ut till sigtuna och andersson och carro. fick titta på deras tschuusiga hus som redan var finfint pyntat, och blev bjuden på mysig första adventsfika med världens godaste lussebullar som carro hade bakat. efter fikan trängde vi oss igenom sigtuna julmarknad, de sålde bland annat negerkyssar.. tyvärr kunde jag inte våldgästa dem så länge eftersom päronen ville hem. det innebar även att jag inte kunde krama sönder freddie, men en annan gång!

apropå vägen hem, nytt rekord på sträckan st eriksplan - stora rör: 237 minuter, inklusive tankning!

stockholm alltså.

efter att i fem timmar försökt somna om i eriks soffa, vikt på mitten ungefär, gav jag upp. det finns ingen frukost, vad är det då för mening med att gå upp? tänker inte gå och köpa heller, det är för sent för det. kanske väntar en timme till och sen går till subban, timell tell. funderar lite på varför jag egentligen åkte upp. hade jag stannat hemma kunde jag tränat och ridit samt börjat plugga till alla (sju) tentorna om en vecka. men nej, nu är jag ju här. lite planer har jag lyckats med i alla fall:
  • lördag 1400 - fika med hanna
  • lördag 1900 - champagne i stureparken
  • söndag fm - julmarknad med andersson och carro
  • söndag lunch/em - träffa freddie (måste förhöra honom om ruby!)
egentligen skulle jag bott i claes lägenhet, men eftersom min bror är som han är glömde han hämta nyckeln som han lovat.. hoppas få den till ikväll så man i alla fall kan bada.

freddie ♥


två månader senare.

antingen är han sjukt seg i starten, eller så var det ingen som ville hänga med honom igår kväll:


jag just precis nu.


ungefär såhära ser jag ut just nu. pluggar till tentan vi har på onsdag kväll, kompressorer och kylteknik. det gick kalas tills jag kom till de här. de är sjukt osamarbetsvilliga! man blir inte precis gladare av att veta att de kommer vara en stor del av tentan.. yeye, lika bra jag går och drar lite till så man får det ur världen. borde väl börja plugga till nästa veckas sex tentor (underhållsteknik, elteknik, fartygs framdrivning, teknisk engelska, skeppsteknik och reglerteknik) också.. teknisk kurs vi läser? nahäedu, jag kallar den überteknisk, and i like.


inte riktigt läge.

sonB ser ut att vara lite putt.. orolig för att medaljerna inte ska räcka?

osynliga jag.

jag fattar inte vad som händer. varje gång jag bestämt nåt med någon verkar det som att jag helt plötsligt blir osynlig och personen i fråga totalt dement, för det vi bestämde händer aldrig. och sen när svarar folk inte på facebook (mail + wall) eller sms? när man till sist ringer så är plötsligt deras närmaste framtid oerhört oviss och går oftast inte att planera. blir tokig på att man aldrig kan komma överens om något och bara hålla fast vid det! dumma människor! hohoho, nu kan jag äntligen använda mig av ett bra uttryck: jävla flottister!

yeye, ska i alla fall hälsa på andersson och freddie nästa helg. me like!

tchockiskalas i röret.

eftersom erik fått med två tavlor på sydosten (en konstutställning) var "vi" ju tvungna att gå på invigningen. men eftersom gubben är i frankrike, mummie i sthlm och olle i gbg var det bara jag och russinen kvar. det hela började med att farmor och jag bjöds på lunch hos mormor. när jag höll på att somna var det dags att åka till utställningen, där vi armbågade oss fram till tavlorna:

mormor: men det var väl ändå dåligt limmat..?
jag: eeh, mormor det ska vara så, det är meningen att de ska se gamla ut..

farmor: vad föreställer dem?

 

som tur var hittade tanterna inget spännande och vi kunde åka hem. farmor insisterade på att jag skulle äta inne hos henne och farfar = hon ville att jag skulle grilla hamburgarna som de köpt.. yeye, mätt i magen blev man och så slapp man ju tänka ut middag. har precis rullat hem till mig och funderar på att plocka fram kyltekniken, men njaaaa, får nog vänta lite till..

fläskfilé är aldrig fel.

eeeh, jo! när man kommer till skolan och hittar den i jackans innerficka!
min klass tyckte jag var mycket märklig igår då jag drog fram en vacuumförpackad fläskfilé ur jackan. det tyckte jag också.. mamma måste lagt den där när jag svarade ja på frågan "ska du in till farmor sen?". inte visste jag att det innebar att man behövde ta jackan (med innehåll) med sig..!

hej, jag är ett mongo och har en fläskfilé i fickan!


fläskfilé är aldrig fel.

eeeh, jo! när man kommer till skolan och hittar den i jackans innerficka!
min klass tyckte jag var mycket märklig igår då jag drog fram en vacuumförpackad fläskfilé ur jackan. det tyckte jag också.. mamma måste lagt den där när jag svarade ja på frågan "ska du in till farmor sen?". inte visste jag att det innebar att man behövde ta jackan (med innehåll) med sig..!

hej, jag är ett mongo och har en fläskfilé i fickan!


smile! - youre on the candid camera.

de senaste dagarna har varit helt sjuka, ett tag var jag fullkomligt övertygad om att det var dolda kameran som drog mig baklänges.

började lördag förmiddag med att jag blir utskälld av random tant på h&m:
-ursäkta..? ..URSÄKTA!!!!
jag vänder mig om och ser en ilsk kvinna, runt 40 i årets största päls, stirra på mig:
-är det här allt ni har av morgonrockar?
-eeehm, jag vet tyvärr inte, jag jobbar inte här..
-nähe! men det såg faktiskt ut som det!

slutsats: även om du anser det på tok för varmt för att ha fettojackan på i gallerian och vill lämna den i bilen, HA DEN PÅ för att undvika missförstånd!

sen åkte jag tillbaka till stan för att hjälpa mormor, hittade en ledig ruta längst bort på gatan (skulle naturligtvis in i första huset på gatan). betalade, satte lapp, låste och började gå gatan tillbaka då en tjej i en röd liten mazda vinkar mig till sig:
-hej, du tror inte du kan putta på min bil, den startar inte..
-ptja, kan ju försöka.

men icke..
-har du bråttom eller kan du bara stå kvar och vakta min bil (som stod halvvägs ut i korsingen) medan jag springer upp med lite grejer?
-eeh, jo, visst..

hon plockar ihop sina grejer och kubbar in i ett av husen, kommer tillbaka fem långa minuter senare.
-tack så jättemycket! tror du bara du kan putta lite till så vi får igång bilen?
sagt och gjort and off she went!


och det som hände i morse får banne mig vänta till en annan dag, det var insane!

en magpumpning tack.



nu har jag gjort det igen! ätit för mycket alltså.. att jag aldrig kan lära mig, hur dum får man vara egentligen? fullkomligt vräkte i mig chili con carne (och typ 5000 liter vatten) efter ridningen, sen hittade jag en mogen ananas i kylen som skars upp och försvann oroväckande snabbt. och den som säger att plugga inte är tråkigt kan ju ta sig någonstans, för jag har gjort tre avbrott på knappt en timme för att äta (fyra) clementiner. nu är jag proppmätt och har ont i både magen och bröstet, kommer ju aldrig kunna gå och lägga mig! fy bubblan för mat just nu säger jag bara!

yeye, imorrn är jag ledig och ska in till stan för att träna och kolla på boende. kanske slipper man till och med undan resten av familjen några timmar.


om man bara hade ett badkar.