lisa är sjukt ball.

så är det!

my friends are back.

"nej, jag har inte ont i munnen, jag har ont i käften!"


fullt hus (skola).

helt otroligt vad folk kommer och hälsar på mig i skolan! eller inte.. men det är många jag känner i skolan nu. kul! idag träffade jag bland annat 1:M STO, brassen från senaste falken-seglingen och kadett jonsson. och igår hälsade jag på agar och edwardsson. sen finns ju alltid furir svensson i korridorerna.. 1:M bjöd till och med på årets första kram!


kung bore är en mes.

underställ i merinoull, värmeställ, ullsockar, uggs, ullmössa, ullhalsduk, fleecefodrade skinnvantar och canada goose-jacka, jag skrattar åt 33 minusgrader, hör du det, kung bore? jag skrattar åt dig!


allmän information.

ikväll ska lindqvist äta hästkött, medvetet, för första gången. jag är helt övertygad om att han ätit hästkött innan, men han påstår sig inte ha vetat om det och att det då inte räknas. så, ja, grattis då, eller nåt.

genhögsbesök.

delad glädje är dubbel glädje! idag har genhög varit och hälsat på! skönt att åka med någon som gillar det lika mycket som jag, blir en helt annan grej då. för att inte tala om vilken lyx det är att åka bil till backen..! har haft en hel del kul för oss idag, dock inte åkt särskilt mycket skidor som man kunde tro. skulle i och för sig kunna vara för att vi stått och frusit i köer till trasiga liftar och varit ute på pjäxpromenad bara för att genhög skulle få äta på max. när liftarna stängde vid 15 och vi åkte hem för att tina möttes vi av ett nermörkt och svinkallt hus, visade sig att det varit strömavbrott sedan klockan 11. när det är 30 minus ute blir huset snabbt utkylt, gick knappt att gå på golvet! kickade igång en brasa och tände alla ljus jag kunde hitta, vilket inte var helt lätt i mörkret! elen kom dock tillbaka vid halv sex-tiden och bastuaggregatet fick sig ett ordentligt arbetspass.

tempchocka kroppen.



igår var det det 33 minus och jag tvingade mig själv till några åk, i början för att åka med emma, men bussen var sen så åkte till affären i stället. när jag kom hem insåg jag att det inte längre gick att undvika att gå ut med soporna.
kickade igång bastun, letade reda på sophusnyckeln och gjorde slag i saken. tio minuter senare tultar jag in igen, halvt sönderfrusen, och hoppar direkt in i bastun - paow! smällen kom som ett brev på posten. efter att ha varit nedkyld i några timmar tyckte nog inte kroppen att det var helt okej med en tempskillnad på 120 grader..



nedrans kung frost.

det är kallare idag än igår?! vad tusan hände? vad ska jag nu göra?


inte för mesar precis.

byström plockade upp mig på väg in till byn idag (hur tänkte jag, gå 2 km i 32 minus?!) och sa att han åkt idag. skit också, då kan ju inte jag vara sämre! väl hemma igen var det bara att klä på sig allt man hade och sätta av upp mot backen. och fy tjyven vad kallt det var! tårarna sprutade trots goggles och snoret frös ända upp i hjärnan. ett åk fick det bli, sen kände jag knappt smärtan längre och ansåg det bäst att pallra mig hem igen, sakta men säkert.

väl hemma igen fick jag knappt av mig grejerna, antingen hade de frusit fast eller var fingrarna för stela. nu, några timmar senare känns kroppen fortfarande som ett enda stort blåmärke, till och med huvudet! hoppas det blir varmare imorrn..

 


när snoret fryser.

..då är det kallt, riktigt kallt. när mobilen ringde i morse hoppade jag ur bingen, kollade vädret, kröp ner igen. termometern utanför köket visade -31°C, inte okej.. är ju oftast lite varmare i backen, men med tanke på hur kallt det var att åka igår, när det var 5 grader varmare, blir det nog ingen åkning idag. inte smutt att förfrysa något..!


företagsam är bara förnamnet.

här uppe är det tydligen vanligt att får man verka inom många områden, tur jag lärde mig det i lumpen.. under mina tre dagar här i åre har jag varit verksam som sjukvårdare, tolk, tågvärd, liftvakt, rörmokare, elektriker samt skidinstruktör. ombyte förnöjer!

sjökaptensprogrammet, 4-årigt.

LÄSÅRET 2010/2011


lilla klutt.